söndag 4 december 2011

Resurs och abstract

Pedagogwebben

 Vi har valt att skapa en resurs för att inspirera kollegor att komma igång med Ikt i undervisningen. I resursen finns det grundläggande kurser och övningar. De ska vara så enkla och inspirerande att även ovana användare känner att de törs börja.
 Tanken är att kollegorna först ska få en föreläsning eller introduktion av oss. Efter denna ska de själva arbeta med programmen. Övningarna ska även kunna användas av elever.

På webben har vi endast ett litet utbud av vad vi erbjuder, köper man in våra tjänster får man tillgång till ett större länkskafferi. I dagsläget har vi inte löst hur de ska få tillgång till dessa länkar.

 Nu i början kommer resursen främst att rikta sig till kollegor på skolan men tanken är att vi ska erbjuda våra tjänster även till andra skolor.  Vi kommer då att skräddarsy den hjälp/utbildning skolan efterfrågar. Vi kommer också att erbjuda föreläsningar om barn och ungdomars nätvanor.

 Det tar tid att bygga en sådan resurs, därför har vi koncentrerat oss på en stomme, där design och navigering fungerar. Vi jobbar också med att bli klara med sidorna bildhantering och digitalt berättande.
 För närvarande har vi byggt resursen i Wix men den kommer att flyttas till en egen domän och skapas i Wordpress.

4 kommentarer:

  1. Det låter intressant att ni kommer att erbjuda era tjänster till andra skolor kul! kommer ni att starta firma? Per

    SvaraRadera
  2. Hej Camilla! Jag var precis in och skrev på Elisabeths blogg. Tycker att ni har kommit på en sådan bra idé. Känns spännande att ni expanderar detta utanför den egna skolan. Ska bli intressant att få höra om det planerade bytet till Wordpress. Jag kände inte till Wix sedan innan, men jag antar att det hade en del begränsningar.

    SvaraRadera
  3. Hej Camilla!
    Trevligt att ni satsar högt. Hoppas att ni lyckas!

    SvaraRadera
  4. Hej Camilla

    Vilket fint jobb ni har gjort. Det här är precis vad man behöver se och inspireras av när man snabbt vill lära sig något att ta med sig in i klassrummet. Jag gillar att ni pratar och era halva ansikten gör det hela lite mera personligt. Jättebra! / Christina

    SvaraRadera